День Героїв Небесної Сотні

На виконання Указу "Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні" 20 лютого 2016 року відзначається День Героїв Небесної Сотні. З метою вшанування пам’яті громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії та європейського майбутнього нашої держави, виховання патріотизму, почуття гордості за власну державу 19 лютого 2016 року в школі відбулися уроки та виховні заходи.

У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати «Небесною сотнею». За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі людей, 104 з них загинули. У рамках справи про вбивства учасників Євромайдану та насильницьких дій проти них до суду передано 8 обвинувальних висновків.

Учні школи підготували розповіді про трагічні події лютого 2014 року. Це ті сторінки історії України, які має пам’ятати кожен. Страшні, криваві та однак життєстверджуючі: Україна розправила плечі. І її найкращим синам, що своєю кров’ю та своїм життям прокладали шлях в краще майбуття, і були присвячені слова шани, слова глибокої пошани.

Кiлькiсть переглядiв: 213

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.