«Крути – наша слава, наша історія!»

Заходи щодо відзначення 99-ї річниці бою під Крутами.

«Ці юнаки поклали свої голови за визволення Вітчизни,
і Вітчизна збереже про них вдячну пам'ять на віки вічні!»
М.Грушевський

Однією із найтрагічніших сторінок української історії є бій під Крутами. 29 січня – День пам’яті мужніх Героїв, що поклали своє життя за самостійність, волю та незалежність Батьківщини. Подвиг українських юнаків під Крутами, що своєю кров’ю окропили рідну землю в боротьбі за свободу України, залишиться в історії як символ нескореного духу народу, національної честі.

Протягом тижня в Чугуївській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №1 імені І.Ю.Рєпіна були проведені заходи щодо відзначення 99-ї річниці бою під Крутами. Класні керівники на виховних годинах обговорили події,які відбулися під Крутами, провели уроки пам’яті та виховні години за темами: «Героїчний вчинок української молоді», «Героїка трагедії Крут», «Коли стають до зброї діти. Народ цей – не перемогти!». На уроках історії відбулася дискусія на тему: «Як бій під Крутами допоміг підписати Брест – Литовський мирний договір».

На сайті Чугуївської загальноосвітньої школи у розділі «Шкільна бібліотека» розміщено онлайн-виставку книжок за темою «Біль мого народу - Крути».

Кiлькiсть переглядiв: 251

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.