Екскурсія до Куряжської виправної колонії

11 грудня 2013 року учні Чугуївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 імені І.Ю.Рєпіна та Чугуївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 у рамках «Всеукраїнського тижня права» відвідали музей імені А.С.Макаренка та Куряжську виховну колонію для утримання неповнолітніх чоловічої статі, засуджених до позбавлення волі на певний строк.

В колонії жив та працював відомий педагог А.С. Макаренко автор "Педагогічної поеми” і багатьох інших робіт, що присвячені роботі з важкими підлітками. У відкритій для відвідування зоні в колонії є стела - пам'ятник А.С. Макаренко. Пам'ять про основні події колонії зберігається у місцевому музеї, який з'явився до сторіччя А.С.Макаренка. Історія перетворення «бандитського гнізда», як його в той час називало місцеве населення, у відому колонію починається у березні 1926 року, коли А.С. Макаренко приймає рішення працювати в Харкові.

Сьогодні вік вихованців Куряжської колонії від 14 до 21 року. Деякі вихованці лише в колонії навчились читати та писати, отримали атестат про загальну освіту. Для декого це місце стало закладом, де є можливість розвивати свої здібності. При Куряжській колонії є тренажерний зал, виробництво, кімната психологічного розвантаження, бібліотека, комп'ютерний клас, кімната для молитов. Зараз адміністрація Куряжської колонії намагається відновити монастир, який послужив притулком першим вихованцям Макаренка

/Files/images/Колония.jpg

/Files/images/колония 2.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 227

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.